Wij zijn Joy en Leander, een koppel uit Vlaanderen. In juli 2023 hebben wij samen onze eerste zeilboot gekocht, genaamd Naia. Iets waar we al lang over droomden en eindelijk de kans kregen om er voor te gaan. We kozen voor een Wharram catamaran. Dit zijn zeilboten gemaakt van hout en epoxy die je zelf kan bouwen met de juiste plannen. De ideale boten voor ons omdat ze authentiek, simpel en makkelijk zelf te repareren zijn wanneer er iets breekt.

We hebben Naia gedurende 3,5 maanden opgeknapt en wat meer persoonlijkheid gegeven. Het voelde zo goed om begin november 2023 eindelijk te kunnen zeilen. Onze eerste stop was Essaouira, Marokko. Later zijn we doorgezeild naar de Canarische Eilanden gevolgd door Kaapverdië.

Na lang invoelen hebben we besloten om de Atlantische Oceaan over te steken vanuit Ilha Brava, Kaapverdië. We voelden dat we met dit avontuur een organisatie wouden ondersteunen die zich inzet voor onze oceanen. Zo konden we op die manier iets terugdoen voor de oceaan omdat we dit heel belangrijk vinden.

Tijdens het zeilen besef je dat we overal omringd zijn door water en dat de oceaan ons in zoveel voorziet. Daarom vinden we het belangrijk om zorg te dragen voor onze oceanen en hen te beschermen waar we kunnen. We moesten niet lang nadenken voor we contact opnamen met Sea Shepherd, een organisatie die wij erg ondersteunen in hun visie en hun directe aanpak. We begonnen onze inzamelingsactie op whydonate en postte een video over onze inzameling en ons groot avontuur.


Op woensdag 6 maart trokken we de zeilen open en vertrokken we richting Martinique met onze crew van 5. Tijdens de eerste dagen moesten we enorm wennen aan de intensiteit van de golven en de wind. Aan het gevoel van vrijheid en de eindeloze open ruimte. Na een tijdje kom je in een bepaalde routine en verlies je het gevoel van tijd. Je leeft met de zon, de maan, de sterren en de elementen; lucht, water en vuur. Wat een geschenk om onze natuur zo te mogen beleven.

Na 17 dagen zeilen en 2200 zeemijlen te hebben afgelegd, naderde we de kust van Martinique. Toen we aankwamen begon het enorm hard te regenen. Een korte en krachtige bui spoelde alles van ons af en we werden verwelkomd door een grote regenboog waar we onderdoor zeilden. Welkom in het tropisch paradijs! Een groen eiland met turkoois water en witte stranden. Wij gaan hier in de Caraïben verder met ons avontuur en zijn heel benieuwd naar het vervolg.

Moest je ons avontuur willen volgen kan je altijd ons youtube-kanaal Sailing Naia volgen. Dankjewel voor het lezen van ons verhaal en vergeet zeker niet te genieten en zorg te dragen voor onze aarde en voor elkaar.

Veel liefs,

Joy en Leander