België is de vijfde grootste consument van kreeft ter wereld in absolute aantallen en de tweede grootste consument per capita in Europa. Het vervoer van kreeften gaat gepaard met aanzienlijke stress.

Ze worden typisch van Canada naar België vervoerd in piepschuim dozen met gelverpakkingen, verticaal gehouden met de scharen omhoog. Supermarkten of restaurants leggen de kreeften op ijs of houden ze levend in de koelkast. De manier van vangen, vervoeren en bewaren veroorzaakt veel stress bij de dieren. Wetenschappers hebben aangetoond dat schaaldieren, zoals krabben en kreeften, wel degelijk pijn ervaren.
Het doel van onze campagne is om mensen bewust te maken van dit probleem, zodat het kan worden opgenomen in de Animal Welfare Act. Dit verbod omvat ook de verkoop van kreeften die in aquaria worden gehouden en het verbod op de verkoop van kreeften die levend zijn verpakt en in plastic dozen worden verkocht in supermarkten.
Voor onze eerste campagnedagen voerden we actie in een supermarkt in Waver.

We spraken mensen aan op een ludieke wijze om hen te informeren over het leed van de kreeften.

We hadden ook een geweldige kok die een recept maakte voor een kreeftvrije
tosti die onze actievoerders konden uitdelen aan passanten in de supermarkt. Bedankt voor de medewerking en jullie steun Itsjolene.be!

Volg Sea Shepherd België om ons te helpen deze wreedheid te stoppen.

Word donateur !

https://seashepherd.be/nl/hoe-kan-je-ons-helpen/word-donateur